02 205 703 40
MENÜ


Dátum:21.2.2019

Hogyan reklamálható az áru?

Annak ellenére, hogy a termékeket a megbízható szállítóknál, gondosan választjuk ki, előfordulhat, hogy az áru hibás és a hibát nem Ön okozta. Ebben az esetben reklamálja az árut! Itt megtalálja a reklamációval kapcsolatban feltett leggyakoribb kérdéseket.

Meddig reklamálható a termék?

Eladóként felelősséggel tartozunk a megvásárolt termék azon hibájáért (rejtett hibákért is), amely a termék átvételétől számított 24 hónapon belül keletkezik. Ez azonban csak azokra a hibákra vonatkozik, amelyekkel a termék már az átvételkor rendelkezett.

Milyen esetekben nem vállal az eladó felelősséget?

A hibákért nem vagyunk felelősek, amennyiben:
  • az árut a hiba miatt alacsonyabb áron kínáljuk,
  • az áru a rendszeres használata miatt elhasználódott,
  • az áru már használt, és az állapota, illetve hibája megfelel a rendszeres használatból adódó elhasználódás mértékének, és a hiba a vásárló általi átvétel időpontjában már megvolt,
  • az áru tulajdonságaiból adódó hibáról van szó.

Milyen jogok illetnek meg, ha egy termékben súlyos hibát fedezek fel?

A szerződés súlyos megszegése által okozott hiba esetén az alábbi jogok illetik meg:
  • kérni a hiba elhárítását az új hibátlan termék vagy a hiányzó rész leszállításával, amennyiben ez a hiba jellegére való tekintettel nem aránytalan,
  • kérni a hiba elhárítását, javítás formájában,
  • kérni arányos kedvezményt az eredeti vételárból, 
  • elállhat a szerződéstől.

Milyen jogok illetnek meg, ha a termékben csak kisebb hiba van?

Ha a hibát kevésbé súlyos szerződésszegés okozta, akkor joga van kérni a hiba elhárítását vagy ésszerű kedvezményt az eredeti vételárból. Kijavítható hiba esetén is joga van új terméket kérni vagy elállni a szerződéstől, amennyiben a hiba a javítás után ismételten megjelenik. 

Hogyan érvényesíthető a reklamáció?

A reklamációt minden esetben a reklamációs lapon jelentheti be. Fel kell tüntetni az azonosító adatait, a hiba leírását, a reklamáció rendezésére vonatkozó igényét. A reklamáció bejelentéséhez mellékelje a szállítólevelet vagy a rendelés számát.

A reklamált árut gondosan csomagolja be, hogy szállítás során ne sérüljön meg, és a reklamáció bejelentésével küldje el a címünkre. A reklamált áru ingyenes visszaküldéséhez igénybevehető az Átvételi pont szolgáltatása. Feladáskor mondja be a 99829500 kódot, és a szállítási költséget mi fizetjük. Ha igénybe veszi a Szlovák Posta szolgáltatásait, a reklamált árut az alábbi címre küldje el: FROGMAN s.r.o., ID: 118, P.O.BOX 901, Detašované pracovisko - Sihoť, 911 01 Trenčín.

Mennyi időt vesz igénybe a reklamáció ügyintézése?

A reklamációról szóló bejelentést, illetve a reklamált áru átvételét azonnal visszaigazoljuk e-mail üzenetben. Minden reklamációt haladéktalanul intézzük, legkésőbb 30 napon belül. A reklamáció folyamatáról tájékoztatni fogjuk Önt.

További információt a reklamáció folyamatáról és a jogairól a www.astratex.sk/altalanos-szerzodesi-feltetelek/ oldalon talál.